Centrum prasowe

Sprawdź, co u nas słychać
Podmiot działający pod marką Allianzmarket lub Allianz Market i wykorzystujący różne domeny internetowe zawierające słowa Allianz i Market, nie jest w żaden sposób powiązany ze spółkami z grupy kapitałowej Allianz SE, jak również Allianz nie odpowiada za działalność tego podmiotu.

sty 10, 2018

W dobrej sprawie - wynik świątecznej akcji charytatywnej

Świąteczna Akcja Charytatywna "Bądźmy dla siebie wsparciem #wdobrejsprawie" została bardzo ciepło przyjęta przez internautów. #wdobrejsprawie zebraliśmy 6299 zł, a przekażemy 2 razy więcej.

28 - ilość wszystkich wiadomości

Rzecznik prasowy udziela informacji dziennikarzom i przedstawicielom mediów
zainteresowanym działalnością spółek Grupy Allianz Polska.

Michał Podogrodzki

W sprawach związanych z indywidualnymi umowami ubezpieczenia oraz w sprawie uwag, pytań i opinii związanych z obsługą klientów prosimy o kontakt poprzez formularz.
Biuro Prasowe nie udziela informacji dotyczących konkretnych umów ubezpieczenia. Do interweniowania w takich sprawach, zgodnie z obowiązującymi przepisami, upoważnieni są m.in. Rzecznik Finansowy, Rzecznik Praw Obywatelskich, etc.

Artykuł 35 ust. 1 ustawy z 11 września 2015 r. o działalności ubezpieczeniowej i reasekuracyjnej (Dz. U. poz. 1844): zakład ubezpieczeń i osoby w nim zatrudnione, a także osoby i podmioty, za pomocą których zakład ubezpieczeń wykonuje czynności ubezpieczeniowe są obowiązane do zachowania tajemnicy dotyczącej poszczególnych umów ubezpieczenia.