Allianz Polska uruchomił serwis Allianz Online. To ewolucja oferty Allianz w sprzedaży direct. Platforma przeznaczona jest dla tych klientów, którzy szukają produktów ubezpieczeniowych w sieci i cenią sobie możliwość dokonywania zakupów w Internecie. Polska jest pierwszym krajem, w którym została wdrożona regionalna platforma e-commerce.

Allianz Online to serwis dedykowany sprzedaży bezpośredniej, oferujący najpopularniejsze ubezpieczenia auta: OC, AC, NNW, Assistance, ubezpieczenie szyb i ochronę prawną.

- Zwiększa się grupa klientów, którzy poszukują informacji i chcą kupować ubezpieczenia w Internecie. Wprowadzając Allianz Online i nową ofertę produktową chcemy zwiększyć nasz udział w tym segmencie rynku - mówi Marcin Warszewski, Dyrektor Zarządzający Regionalnego Centrum ds. Sprzedaży Bezpośredniej Allianz.

Na stronie www.allianzonline.pl klienci mogą kupić ubezpieczenie swojego samochodu. Oferta w ramach Allianz Online została przygotowana tak, aby w pełni odpowiadać na potrzeby i oczekiwania osób przyzwyczajonych do zakupów w sieci. Klienci mają możliwość szybkiego uzyskania oferty, porównania produktów oraz dopasowania ich do swoich potrzeb. Wszystko jest przyjazne i intuicyjne, tak aby proces wyboru odpowiedniego produktu nie był czasochłonny.

Oferta Allianz Online przygotowana jest dla osób fizycznych i małych firm, posiadających pojazdy osobowe i dostawcze. Klienci korzystający z tego serwisu będą mieli dostęp do nowych, dedykowanych dla nich produktów m.in.

• Auto Casco w formule ubezpieczenia, z możliwością naprawy samochodu w warsztacie ASO lub w jednym z ponad 100 warsztatów partnerskich Allianz
  • Nowy wariant ekonomiczny Auto Casco Gotówka
  • Ubezpieczenie od pożaru i kradzieży
  • Ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków z potrójną sumą ubezpieczenia w przypadku śmierci kierowcy
  • Ubezpieczenie assistance – pomoc drogowa w kilku wariantach
  • Ochrona prawna obejmująca porady prawne i pokrycie kosztów adwokata oraz kosztów sądowych

Allianz proponuje swoim klientom nowoczesne rozwiązania nie tylko przy zakupie ubezpieczenia. Klienci mogą zgłaszać szkody przez formularz internetowy a informacje o wycenie sprawdzą przy pomocy mobilnych aplikacji, z możliwością otrzymania wypłaty odszkodowania już w 48 godzin lub naprawy samochodu w ciągu 7 dni roboczych.

- Jednym z kluczowych elementów strategii Allianz na świecie i w Polsce jest digitalizacja. Wdrożenie nowej platformy sprzedaży w Internecie to część realizacji tej strategii i odpowiedź na zmieniające się potrzeby klientów  – dodaje Marcin Warszewski.

Więcej informacji o ofercie na www.allianzonline.pl lub pod numerem tel. 223 853 853