Szanowni Państwo,

docierają do nas sygnały o występowaniu sytuacji, w których otrzymujecie Państwo korespondencję mailową dotyczącą Otwartego Funduszu Emerytalnego Allianz Polska. W komunikatach znajdują się informacje o wystąpieniu zaległości na koncie, wezwanie do zapłaty i link do szczegółów sprawy.

W związku z tym informujemy, że nie są to wiadomości wysyłane przez PTE Allianz Polska ani żadną ze spółek Allianz w Polsce. Chcielibyśmy Państwa przestrzec przed klikaniem w link podany w wiadomości i podejmowaniem jakichkolwiek działań związanych z płatnością na rzecz rzekomej zaległości. Pragniemy z całą stanowczością podkreślić, iż tego typu działania nie są inicjowane ani realizowane na zlecenie Allianz Polska. Nie są też wykonywane przez pracowników Allianz Polska.

Jeśli otrzymacie Państwo maila, który wzbudził Państwa wątpliwości prosimy o kontakt z naszymi doradcami – dzwoniąc na nr 224 224 224.

Jednocześnie zwracamy się z uprzejmą prośbą, abyście zgłaszali nam Państwo takie incydenty. Nasi pracownicy są do Państwa dyspozycji i odpowiedzą na wszelkie pytania oraz wyjaśnią wszystkie kwestie związane z posiadanymi przez Państwa produktami ubezpieczeniowymi w Allianz Polska.